ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Νέα ενημερωμένη εγκύκλιος υπάρχει στα Αγγλικά ως 2nd Circular από τις 5.6.2016

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία των 2400 ετών από τη γέννηση του Αριστοτέλη, η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποφάσισαν την οργάνωση Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (International Federation of Philosophical Societies (FISP) με θέμα:    

«Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, όπου ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε επί μακρόν και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, ίδρυσε το Λύκειο, δίδαξε εκεί και μεγαλούργησε, και όπου οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές έφεραν πρόσφατα στο φως το Λύκειον του Αριστοτέλους, που θα είναι το επίκεντρο του εν λόγω Συνεδρίου.
Το μέγεθος και η επίδραση της Αριστοτελικής φιλοσοφίας δια μέσου των αιώνων είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για να δειχθεί η σπουδαιότητα του πράγματος συναφώς προς τη διοργάνωση οποιασδήποτε επιστημονικής εκδήλωσης για τον Αριστοτέλη.
Ωστόσο είναι κάθε φορά αναγκαίο και σχεδόν χρέος μας ως φιλοσοφούντες να αντιμετρούμεθα με τα επιτεύγματα της διανόησής του, ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα που συμβαίνουν τεράστιες κοινωνικοπολιτικές μεταβολές  στον πλανήτη μας, όπως και στην εποχή του Αριστοτέλη, και για αυτό χρειάζεται να εξετάζουμε τί είναι εκείνο από τα όσα διατύπωσε που είναι ζωτικό και χρήσιμο για τον άνθρωπο καθό άνθρωπο και ιδιαίτερα για μας σήμερα. Γι’ αυτό  η Αριστοτελική φιλοσοφία θα πρέπει να διερευνηθεί και στο παρόν Συνέδριο σε συνάρτηση προς τα προβλήματα και τις καταστάσεις της εποχής μας.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τονισθεί ότι ο Αριστοτέλης είναι ο θεμελιωτής της δημοκρατικής πολιτείας, ως της ελεύθερης, ανοικτής και ποιοτικά σπουδαίας πολιτικής κοινωνίας. Το πρόβλημα για μας σήμερα είναι να στοχασθούμε για το είδος και την ποιότητα της δημοκρατίας όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο και ως προς αυτό η Αριστοτελική διανόηση μπορεί να  είναι πολύ χρήσιμη. 
Για την υφή και την  ποιότητα  της δημοκρατικής πολιτείας θα υπάρξουν Ειδικές Συνεδρίες με επιλεγμένους ομιλητές που θα ανακοινωθούν προσεχώς και που θα γίνουν κυρίως στον ιερό και ιστορικό χώρο του Λυκείου.
Το παρόν Συνέδριο σκοπεύει, εκτός των άλλων, κυρίως να διερευνήσει και τονίσει την σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα αλλά και εν γένει για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα. 

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η επιστημονική δομή του Συνεδρίου διαρθρώνεται σε Ολομέλειες, Συμπόσια, Ειδικές Συνεδρίες και σε 31 Θεματικές περιοχές ως ακολούθως:

Ι. ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ 

1. H ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
2. Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
3. Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙKΗ ΣΗΜΕΡΑ
4. ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ  ΩΣ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

II. ΣΥΜΠΟΣΙΑ 

1. H ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ 
2. H ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
3. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
4. H ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

III. ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ (SPECIAL SESSIONS)

Θα υπάρξουν Ειδικές Συνεδρίες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Οι Συνεδρίες αυτές θα λάβουν χώρα κυρίως στο Λύκειο του Αριστοτέλους, στην Πνύκα, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

IV. 31 ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Στις Συνεδρίες αυτές θα υποβληθούν πρωτότυπες επιστημονικές Ανακοινώσεις που θα παρουσιασθούν στο Συνέδριο.

01.O βίος, η δράση και το έργο του Αριστοτέλους
02. Ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος
03. Ο Αριστοτέλης και οι Προσωκρατικοί
04. Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων
05. Ο Αριστοτέλης , οι  διάδοχοί του και  η Αριστοτελική  παράδοση
06. Ο Αριστοτέλης, η επίδραση και  η παρουσία του στη Βυζαντινή, Μεσαιωνική, Αραβική  και Νεώτερη Ελληνική διανόηση και φιλοσοφία
07. Ο Αριστοτέλης και η Νεώτερη φιλοσοφία
08. Η Αριστοτελική αντίληψη για την υφή και το έργο της φιλοσοφίας
09. Αριστοτελική  ηθική φιλοσοφία
10. Αριστοτελική γνωσιοθεωρία
11. Αριστοτελική λογική και φιλοσοφία της λογικής
12. Αριστοτελική μεταφυσική
13. Αριστοτελική μεθοδολογία
14. Αριστοτελική οντολογία
15. Αριστοτελική πολιτική φιλοσοφία
16. Αριστοτέλους, Περί ποιητικής και η φιλοσοφία του λόγου και της λογοτεχνίας
17. Αριστοτέλους, Περί ρητορικής και η φιλοσοφία της επικοινωνίας
18. Αριστοτελική φιλοσοφία της πράξεως
19. Αριστοτελική φιλοσοφία  της βιολογίας
20. Αριστοτελική φιλοσοφία περί του πολιτισμού και της σχολής
21. Αριστοτελική φιλοσοφία της οικονομίας
22. Αριστοτελική φιλοσοφία της παιδείας
23. Αριστοτελική φιλοσοφία της γλώσσας
24. Αριστοτελική φιλοσοφία του νόμου και του δικαίου
25. Αριστοτελική ανθρωπολογία
26. Αριστοτελική φιλοσοφική ψυχολογία
27. Αριστοτελική φιλοσοφία της φύσεως
28. Αριστοτελική φιλοσοφία της επιστήμης
29. Αριστοτελική φιλοσοφία και το περιβάλλον
30. Αριστοτελική φιλοσοφία της αισθητικής, τέχνης, της τεχνολογίας 
31. Διδασκαλία, σπουδή και οι έρευνες για την Αριστοτελική φιλοσοφία
(στη Δευτεροβάθμια και στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση oικουμενικά)


ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Συνεδρίες Φιλοσοφικών Εταιρειών

Η Οργανωτική Επιτροπή παρέχει τη δυνατότητα στις Φιλοσοφικές Ενώσεις και Εταιρείες να συναντηθούν, να συνεδριάσουν και να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. 
Οι Εταιρείες που ενδιαφέρονται πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Συνέδριο και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μέχρι την 31/3/2016 (secretariat@iagp.gr)
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι  να λάβουν μέρος στο Συνέδριο πρέπει να υποβάλουν την Τemplate Participation Form No. 1 και την Τemplate Form for Society Meetings.

Συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας (Round Tables)

Σύνεδροι ή Σύλλογοι που επιθυμούν να οργανώσουν Στρογγυλό Τραπέζι στο πλαίσιο του Συνεδρίου πρέπει να γνωρίζουν ότι στο εν λόγω Τραπέζι πρέπει να περιλαμβάνονται ομιλητές από δύο τουλάχιστον χώρες και τα μετέχοντα στο Τραπέζι πρόσωπα να είναι τουλάχιστον πέντε (5) και να έχουν εγγραφεί στο Συνέδριο.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι  να λάβουν μέρος στο Συνέδριο πρέπει να υποβάλουν την Τemplate Participation Form No.1 και την Τemplate for Round Table.

Συνεδρίες για Φοιτητές (Student Sessions)

Η θεματική για τις Φοιτητικές Συνεδρίες είναι η αυτή με εκείνη των 31 επιστημονικών θεματικών ανακοινώσεων (διάρκεια Φοιτητικών Ανακοινώσεων 10 λεπτά, διάρκεια Ανακοινώσεων υποψηφίων Διδακτόρων 15 λεπτά). Οι Ανακοινώσεις των φοιτητών, εφόσον γίνουν δεκτές για παρουσίαση στο Συνέδριο, μπορεί στη συνέχεια να κριθούν για δημοσίευση. Όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Συνέδριο.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στο Συνέδριο πρέπει να υποβάλουν την Τemplate  Participation Form No. 1 και την Τemplate for Students Sessions στο e-mail: secretariat@iagp.gr.

Συνεδρίες αναρτημένων ανακοινώσεων (Poster Sessions)

Οι Σύνεδροι που επιθυμούν να συμμετέχουν με αναρτημένη Ανακοίνωση παρακαλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομικά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: 
Να συμπληρώσουν την Template Participation Form Nο 1 και την Template for Poster Session. Να στείλουν τις φόρμες ως συνημμένα αρχεία με e-mail στο: secretariat@iagp.gr είτε ταχυδρομικά στο:


Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας
Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους
Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΛΤΑ-Πανεπιστημιούπολης
15703 Ζωγράφος-Αθήνα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ YΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Οι Περιλήψεις και Ανακοινώσεις μπορούν να υποβληθούν ως εξής:
(α) Σε ηλεκτρονική μορφή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ως προσαρτημένα αρχεία (attached documents) σε Word και σε pdf, σε γράμματα (fonts) Arial και για τα ελληνικά πολυτονικά κείμενα να χρησιμοποιηθούν Unicode πολυτονικές γραμματοσειρές Οι Περιλήψεις και Ανακοινώσεις να αποστέλλονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: secretariat@iagp.gr
(β) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να υποβάλλεται ένα δακτυλογραφημένο κείμενο σε διπλό διάστιχο και να στέλνεται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του  Συνεδρίου:


Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας
Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη
5ος όροφος, Γρ. 501-02
Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΛΤΑ- Πανεπιστημιούπολης
15703 Ζωγράφος-Αθήνα

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να δεχθεί ή να μη δεχθεί Ανακοινώσεις σύμφωνα με κριτήρια ποιοτικά. Μόνο φιλοσοφικού χαρακτήρα Ανακοινώσεις θα ληφθούν υπόψη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου. 


Είδη συμμετοχής, διαδικασία  υποβολής, παρουσίασης και δημοσίευσης των Ανακοινώσεων

Προβλέπονται οι εξής συμμετοχές:

 • Kατηγορία Α: Παρουσίαση πρωτοτύπων επιστημονικών Aνακοινώσεων διαρκείας περίπου 30΄ λεπτών εκάστη.
 • Kατηγορία Β: Παρουσίαση πρωτοτύπων επιστημονικών Aνακοινώσεων διαρκείας 20΄ λεπτών εκάστη.
 • Κατηγορία Γ: Σύντομες παρεμβάσεις διαρκείας 10΄ λεπτών
 • Κατηγορία Δ: Συνεδρίες για Mεταπτυχιακούς Σπουδαστές και νέους Ερευνητές (διαρκείας 10΄ λεπτών ή 15΄) και
 • Kατηγορία Ε: Συμμετοχή με ανάρτηση θέσεων και απόψεων σε Πανώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου (Poster Sessions).

i.Υποβολή Περίληψης (έκταση 500 λέξεις). H περίληψη υποβάλλεται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

ii. Oι Ανακοινώσεις της πρώτης κατηγορίας {α} που είναι για Προσκεκλημένους Ομιλητές είναι μόνον για τις 4 Ολομέλειες και τα 4 Συμπόσια του Συνεδρίου. Αυτές οι Ανακοινώσεις πρέπει να  έχουν τη μορφή της επισκοπήσεως και της διεισδυτικής επισημάνσεως, διερευνήσεως και αποτιμήσεως των προσπαθειών των τελευταίων δεκαετιών, που είναι συναφείς προς το ερευνώμενο θέμα και  πιθανόν της συνθέσεως των πολλαχώς διεσπαρμένων φιλοσοφικών αντιλήψεων που είναι σχετικές προς το εξεταζόμενο θέμα. Oι Aνακοινώσεις της μορφής αυτής θα ανατεθούν, ως εικός, σε συγκεκριμένους Προσκεκλημένους Oμιλητές (Invited Speakers) που θα ενδιαφερθούν έγκαιρα, θα δείξουν τις προτιμήσεις τους για το θέμα που σκοπεύουν να διαπραγματευθούν και που θα αποστείλουν στην Oργανωτική Eπιτροπή τα απαραίτητα στοιχεία (εκτενή Περίληψη της Aνακοίνωσής τους καθώς και εκτενές Bιογραφικό Σημείωμα για το έργο τους μέχρι την  31η Μαρτίου 2016 ή και ενωρίτερα). Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να στείλουν τα Δελτία συμμετοχής Nο 1 και 2. H OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH σκοπεύει να καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής των Αλλοδαπών ΠPOΣKEKΛHMENΩN OMIΛHTΩN (INVITED SPEAKERS) κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Συνεδρίου.

iii. Η έκταση της Ανακοίνωσης που θα διαβασθεί στο Συνέδριο πρέπει να είναι αντίστοιχη με τον παρεχόμενο χρόνο παρουσίασης, και να διαβάζεται με μέτρια ταχύτητα για να γίνεται κατανοητή. Έτσι κάθε Σύνεδρος-ομιλητής πρέπει να έχει έτοιμη μια τέτοια Ανακοίνωση για τον εαυτό του και για το Συνέδριο. H Ανακοίνωση υποβάλλεται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα μέχρι την 30η Μαΐου 2016.

iv. Η τελική μορφή της Ανακοίνωσης που θα υποβληθεί για Review και δημοσίευση μπορεί να έχει έκταση 5000-6000 λέξεις μαζί με τις υποσημειώσεις και τη βιβλιογραφία. Η τελική μορφή της Ανακοίνωσης μπορεί να υποβληθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ή και κατόπιν, και πάντως μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2016.

v. Η υποβολή του κειμένου πρέπει να περιλαμβάνει ευκρινή ένδειξη της θεματικής περιοχής (βλέπε τις θεματικές κατηγορίες Ι, II, IV και περιοχές Nο 01-31) για την οποία προορίζεται η Ανακοίνωση. Για τον τρόπο υποβολής βλέπε τα σχετικά δελτία (Τemplate for Abstract και Template for Abstract and paper).

vi. Το Συνέδριο έχει την απαραίτητη τεχνολογία για να μπορούν οι Σύνεδροι να παρουσιάσουν την Ανακοίνωσή τους τεχνολογικά (PowerPoint presentation. Please bring your presentation on a flash drive).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡOΜΗΝΙΕΣ

Την 31η Μαρτίου 2016 λήγει η προθεσμία για τη παραλαβή των Αιτήσεων συμμετοχής, Περιλήψεων και των προτάσεων για Συνεδρίες Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtables), και των Φοιτητικών Συνεδριών (Student Sessions). Προτάσεις που θα ληφθούν μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά πριν από την 1η Ιουνίου του 2016, μπορεί να γίνουν δεκτές, εάν υπάρχει ακόμη διαθέσιμος χώρος. 
Οι Ανακοινώσεις που θα διαβασθούν στο Συνέδριο πρέπει να έχουν σταλεί στη Γραμματεία του Συνεδρίου μέχρι την 30/5/2016.
Oι Ανακοινώσεις και οι Συνεδρίες για Στρογγυλές Τράπεζες (Round-tables) καθώς και οι Προτάσεις για ανάρτηση θέσεων και προτάσεων σε «πανώ» (Poster Sessions) να σταλούν στη διεύθυνση της Oργανωτικής Επιτροπής (βλέπε ανωτέρω).


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤOΧΗΣ [ΕΓΓΡΑΦΗ]

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας για τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη έχει ως εξής:

 • για τους Σύνεδρους .
  • 100,00€ για συμμετοχή [εγγραφή] προ της 1η Απριλίου 2016.
  • 125,00€ για συμμετοχή [εγγραφή] προ της 31ης Μαΐου 2016.
  • 150,00€ για συμμετοχή [εγγραφή] μετά την 1η Ιουνίου 2016.
 • για πρόσωπα που συνοδεύουν Σύνεδρους ή άλλοι συμμετέχοντες χωρίς Ανακοίνωση.
  • 100,00€ ευρώ
 • για Φοιτητές και Μεταπτυχιακούς φοιτητές
  • 50.00€ για συμμετοχή [εγγραφή] προ της 1η Απριλίου 2016.
  • 70.00€ για συμμετοχή [εγγραφή] προ της 31ης Μαΐου 2016.
  • 90.00€ για συμμετοχή [εγγραφή] μετά την 1η Ιουνίου 2016.

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 • Διαμονή

Για διαμονή, περιηγήσεις, εκδρομές και άλλα θέματα τουριστικού περιεχωμένου παρακαλούμε να επικοινωνείτε με:

AFEA, SA, Travel & Congress Services - Professional Congress Organizer

( Οδός Λυκαβητού 39-41, 10672 Αθήνα Τηλ: +30 210 3668853-2 Fax: +302103643511 )

E-mail: congress@afea.gr

 • Περιηγήσεις - Εκδρομές

H AFEA μπορεί να οργανώνει εκδρομές και περιηγήσεις για τους συνέδρους κατά την επιθυμία τους

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδρομές και περιηγήσεις, παρακαλούμε επικοινωνείτε: congress@afea.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙOΥ

 • Θα υπάρξει έκθεση Ελληνικού και Ξένου βιβλίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡOΓΡΑΜΜΑ

 • Η Επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του Πανελλήνιου εορτασμού για τον Αριστοτέλη θα γίνει την 2η Ιουλίου 2016, στη γενέτειρα του Αριστοτέλη (Αρχαία Στάγιρα) στη Χαλκιδική σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
 • Η Επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη, θα γίνει την 9η Ιουλίου 2016, στο Ηρώδειο.
 • Θα υπάρξει μεγάλη έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής (το περιεχόμενό τους θα αναγγελθεί αργότερα).
 • Θα υπάρξει μεγάλη θεατρική παράσταση για τον Αριστοτέλη.(λεπτομέριες θα ανακοινωθούν αργότερα)
 • Η Επίσημη τελετή λήξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, θα γίνει την 15η Ιουλίου 2016, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στο Συνέδριο πρέπει να υποβάλουν την Template Participation Form No 1 και τα άλλα έντυπα Δελτία (Template forms) ανάλογα με το είδος της συμμετοχής τους, τα οποία μπορούν να κατεβάσουν (download) από το Δικτυακό τόπο του Συνεδρίου www.iagp.gr.